آیا خطای چند مسیری مفید است؟
کمپانی Furuno Electric ادعا کرده از این خطا برای بهبود همزمان سازی در گیرنده های جدید خود استفاده کرده است...
خطای چند مسیری چیست؟
سیگنال های ارسالی از سوی ماهواره ها به دلیل برخورد با موانعی مانند ساختمان ها، سطوح شیشه ای و هر مانعی که این سیگنال را بازتاب کند، دچار خطا می شوند. در واقع به جای طی شدن مسیر مستقیم بین ماهواره تا گیرنده، مسیری غیر مستقیم و متشکل از چند قسمت را طی می کنند و در نتیجه باعث ایجاد خطا در تعیین موقعیت می شوند. به این خطا، چند مسیری شدن سیگنال یا Multipath می گویند.

آیا خطای چند مسیری می تواند مفید باشد؟
همان طور که از اسم آن مشخص است، این پدیده یک “خطا” است و می دانیم که خطا باعث کاهش دقت می شود. اما کمپانی Furuno Electric ادعا کرده است که می توانند از این خطا، استفاده مفیدی در طراحی گیرنده های جدید GNSS داشته باشد.
گیرنده جدید این کمپانی با نام GF-88 در آپریل 2019 به بازار عرضه خواهد شد. بر اساس اعلام سازندگان آن، در طراحی این گیرنده از الگوریتم جدیدی استفاده شده است. به کمک این الگوریتم و استفاده از سیگنال های چندمسیری، دقت پارامتر زمان افزایش خواهد یافت.
بنا بر ادعای سازندگان این دستگاه، مقدار خطای زمان در آزمایش های واقعی تا 5 برابر نسبت به گیرنده های موجود در بازار کاهش یافته است و این امر ناشی از استفاده از سیگنال هایی است که تحت تاثیر خطای چندمسیری قرار دارند.
در واقع با استفاده از این دستگاه دیگر فرق چندانی بین تعیین موقعیت در محیط با آسمان باز (Open Sky) و محیط شهری با موانع زیاد وجود نخواهد داشت!

به راستی چه آینده جذابی در انتظار سیستم های تعیین موقعیت است...
متوسط امتیاز 4.3 / 5. تعداد رای 3